Svetilke so pomemben del pohodniške opreme

Že kar nekaj časa se sedaj s prijatelji zelo rad odpravljam na razne pohode. Tako pa se je to začelo nekaj let nazaj, ko so me povabili, da se odpravim z njimi na pohod v hribe, kjer pa sem nato postal zelo navdušen nad pohodništvom. Zato pa se sedaj odpravim na pohod z njimi skoraj vsak vikend, oziroma vsako nedeljo med poletjem, saj je to res zelo prijetno.

No tako pa je tudi pohodniška oprema zelo pomembna. To pa so kvalitetni pohodniški čevlji, ter kakšna jakna in hlače, nato pa še kakšen dober pohodniški nahrbtnik, kamor lahko spravim razno dodatno opremo. Del te dodatne opreme pa so ročne svetilke. To pa zato, ker se na kar nekaj pohodov odpravimo sredi noči, ter tako potrebujemo svetilke, da si lahko osvetlimo pot, kamor hodimo. No ponoči pa se na pohode odpravimo zato, ker nas velikokrat čaka pohod dolg več ur, v hribe, kjer pa je nato zelo lep prizor, če v hribih doživimo sončni vzhod. Tako pa se zato odpravimo sredi noči, da smo lahko na cilju ravno ob sončnemu vzhodu, saj je ta prizor še kako vreden hoje po temi.

Svetilke so pomemben del pohodniške opreme

No tako pa je dobro, da poskrbimo za to, da so svetilke, ki jih uporabljamo, čim bolj kvalitetne in pa robustne. To pa zato, ker nam bodo sprva močne svetilke lahko osvetlile veliko večji del poti, nato pa morajo biti tudi robustne, za vsak slučaj, če se nam razbijejo, ko nam bodi si padejo na tla, ali pa kam treščijo. To pa se nam je tudi že velikokrat zgodilo, tako da smo imeli kar veliko sreče, da smo imeli s seboj rezervno svetilko, tako da nismo bili v težavah, da bi bili v temi sredi gozda, saj bi to lahko bilo sila neprijetno, ter se ne bi več morali premikati po temnemu gozdu.