Poleg osebja je vrtnarstvo Valner bogatejše še z enim pridnim članom

V osrčju živahnega mesta je stalo vrtnarstvo Valner, ki je bilo sinonim za najlepše cvetlice in različne rastline. To je bil kraj, kjer je cvetela narava in kamor so ljudje prihajali po nove rastline za domove. Niso pa vedeli, da ta vrtni center skriva zelo zanimivo srčno skrivnost, ki je že danes zelo velik del centra.

Poleg osebja je vrtnarstvo Valner bogatejše še z enim pridnim članom

Nekega sončnega popoldneva, ko so zaposleni v poslovnih prostorih, ki jih vrtnarstvo Valner ima, opravljali vsakodnevna opravila, so naleteli na majhno, trepetajoče bitje, ki se je skrivalo med cvetličnimi lonci. Bil je majhen tigrast mucek s široko odprtimi očmi od strahu in negotovosti. Osebje je takoj videlo, da je bil maček zapuščen in prepuščen sam sebi.

Polni sočutja so pobrali prestrašenega mucka in ga prinesli v toplo in varno vrtnarstvo. Zagotovili so hrano, vodo in udobno posteljo, tako da se je mlad mucek takoj počutil kot doma. Osebje se je odločilo, da ga posvojijo in poimenujejo, ter tako postane član osebja, ki ga vrtnarstvo Valner že ima.

Mucek se je hitro navadil na novo okolje. Vsak dan je raziskoval in predvsem kakor se spodobi za mucka, imel vse pod nadzorom. Ker je bil simpatičen mlad mucek, je zelo hitro pridobil sočutne vezi med celotnim osebjem, ki ga je sprejelo za del družine. 

Z odraščanjem je postal del vsega, kar vrtnarstvo Valner ima in tako za vedno našel svoj dom. Njegov nagajivi duh je prinesel veselje tako osebju kot strankam, ki so ga bili vedno zelo veseli. Obiskovalce je vedno pozdravil s prijaznim predenjem, kateremu se nihče ni mogel upreti. Njegova prisrčnost je vedno zmagala in vedno je bil deležen crkljanja.

Nekoč prestrašen in osamljen mucek je z leti postal mogočen maček, ki je bil ponosen član zelo velike družine. Dnevno je bil negovan hranjen in vse, kar je potreboval, saj je vrtnarstvo Valner zelo dobro skrbelo zanj.