O straneh    Novo    Kazalo    Iskanje    e-pošta
Domov
 > 7. OP > Razpisi
7. okvirni program EU
Razpisi
Razpis za vodilne prihodnje in prihajajoče tehnologije »FET Flagships«

V uradnem glasilu Evropske komisije bo 10. julija 2012 objavljen razpis za vodilne prihodnje in prihajajoče tehnologije »FET Flagships« tematske prioritete informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) v 7OP v predvideni skupni vrednosti 108 mio EUR. Rok za oddajo predlogov projektov bo 23. oktober 2012.

Dokumentacija za razpis za vodile prihodnje in prihajajoče tehnologije bo po uradni objavi dosegljiva na portalu za prijavitelje (»Participant portal«) http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/fp7_calls. Cilj razpisa je podrobneje opisani v Delovnem programu IKT 2013, ki je del razpisne dokumentacije, trenutno pa je že objavljen na http://cordis.europa.eu/fp7/ict/.

V okviru tega razpisa bo Evropska komisija podprla 2 projekta, ki bosta usklajena z dosedanjimi aktivnostmi na področju vodilnih prihodnjih in prihajajočih pobud. Zato zainteresiranim prijaviteljem svetujemo, da stopijo v stik s katerim od projektnih konzorcijev, ki vodijo 6 tekočih projektov. Vseh 6 tekočih projektov je navedenih v opisu cilja.

Poleg tega razpis zahteva, da bo vsak od dveh izbranih projektov rezerviral približno 20% svojih finančnih sredstev za kasnejše priključevanje novih partnerjev, zato priporočamo tudi kasnejše spremljanje izbranih dveh projektov.

Z 11. IKT razpisom, ki bo odprt od 18.9. 2012 do 16.4. 2013, se bo odprla tudi možnost prijave ERANET projekta v povezavi z dvema izbranima projektoma, ki bo namenjen sinergiji med nacionalnimi in EU raziskovalnimi programi in pobudami.

Potencialni prijavitelji predlogov projektov se lahko za pomoč obrnejo tudi na nacionalno kontaktno osebo na spodnjem naslovu. Hkrati pa vljudno prosimo, da o oddanem predlogu projekta obvestijo isti naslov.

Priloga:


Pripravila: Andreja Umek Venturini
Nacionalna kontaktna oseba za IKT 7OP
andreja.umek@gov.si

Datum: 06.07.12